ΝΔ: “Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ενημερώσει πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο πριν τα κόμματα”

ΝΔ: “Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ενημερώσει πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο πριν τα κόμματα”

 

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο σκοπιανό. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μικροκομματικές επιδιώξεις και τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν α κόμμα.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως εξής:

“Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί”.