ΝΔ: “Ναι στην προανακριτική-όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες”

ΝΔ: “Ναι στην προανακριτική-όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες”

Σήκωσε το γάντι η ΝΔ στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση Novartis και δια της εκπροσώπου της Μ. Σπυράκη, είπε “Ναι” τονίζοντας χαρακτηριστικά “όλα στο φως” . Η κ Σπυράκη, πρόσθεσε ότι “οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες” και πρόσθεσε ότι “θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή”.

Η δήλωση της κ. Σπυράκη έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή “όλα στο φως”. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».