Να τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν απειλούν οι οδηγοί ταξί (ΒΙΝΤΕΟ)

Να τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν απειλούν οι οδηγοί ταξί (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλές ότι οι ταξιτζήδες θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους εκτόξευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών αν δεν γίνουν έλεγχοι στην αγορά των ταξί, κατά τη σημερινή κινητοποίηση των επαγγελματιών οδηγών έξω από του Υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του ο Θύμιος Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι οι αυτοκινητιστές έχουν κάνει μεγάλη υπομονή έως τώρα αλλά πλέον το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την αγορά των ταξί έχει κατατεθεί. Κατά συνέπεια πρέπει να αρχίσουν έλεγχοι από την πολιτεία σε διαφορετική περίπτωση οι οδηγοί ταξί θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και θα κάνουν Κούγκι τον τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα στην συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί, τόσο έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στη οδό Μάρνης στο κέντρο της Αθήνας. Από την περιοχή πέρασε ένα όχημα της Uber και όταν έγινε αντιληπτό, ο οδηγός αποδοκιμάστηκε, με τους συγκεντρωμένους να χτυπούν το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους έως σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

 

Επίσης το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». Και προσθέτει πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης πήραν δημόσια θέση υπέρ των αιτημάτων του κλάδου μας».

«Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη, που είχαν στήσει ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων» υποστηρίζουν στην ανακοίνωση.

eleftherostypos