Να γιατί ο πιο γλυκός ύπνος γίνεται στον καναπέ

Να γιατί ο πιο γλυκός ύπνος γίνεται στον καναπέ

Ο ύπνος της νύχτας είναι υγιεινός, όπως λένε οι επιστήμονες, όμως ο ύπνος του καναπέ είναι γλυκός και σου αφήνει ωραία συναισθήματα όταν ξυπνάς.

Είναι κάτι μεσημέρια σαββατοκύριακου που μετά χαλαρώνεις στον καναπέ και νιώθεις τόσο μαγευτικά όσο δεν μπορεί να σου προσφέρει το κρεβάτι. Ειδικά όταν είσαι μετά από ένα μεσημεριανό τσίπουρο, τότε που ο ύπνος έρχεται ξαφνικά χωρίς να το καταλάβεις και μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο ονειρικό ή ακόμα όταν βλέπεις κάποια ταινία ή ντοκιμαντέρ ή διαβάζεις κάποιο βιβλίο.

Αν έχεις τζάκι σπίτι τότε είναι ο κύριος λόγος που σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ… Δεν έχει καλύτερο πράγμα από το να κοιμάσαι στον καναπέ και να σου χτυπά η αύρα και η ζέστη από το τζάκι. Να νιώθεις την αύρα να τυλίγει το σώμα σου και να εσύ παράλληλα την κουβέρτα…

Δεύτερος και κύριος λόγος είναι ότι κοιμάσαι εκεί που δεν το περιμένεις. Ούτε κατσικάκια μετράς, ούτε προβατάκια, ούτε στριφογυρίζεις μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Κοιμάσαι και δεν το καταλάβεις!

Ο καναπές είναι όλος δικός σου! Ούτε τον φίλο, ούτε την φίλη, ούτε τη γυναίκα ούτε τον άντρα, έχεις δίπλα σου να σε σκουντάει, να σου μιλάει, να σε παρενοχλεί, να σου τραβά το σεντόνι, να σου «κλέβει» το μαξιλάρι… Ο καναπές είναι κυριολεκτικά δικός σου!

Κοιμάσαι λίγη ώρα, αλλά ο ύπνος σου είναι ήρεμος. Ούτε όνειρα που δεν θα θυμάσαι την επομένη μέρα προλαβαίνεις να δεις, ούτε εφιάλτες!

Έχεις την τηλεόραση απέναντι σου που είτε ταινία βλέπεις είτε σειρά, όσο ενδιαφέρον και να είναι θα σε πάρει σίγουρα ο ύπνος!