ΝΑΤΟ προς Ελλάδα και Τουρκία: Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας!

ΝΑΤΟ προς Ελλάδα και Τουρκία: Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας!

Νίπτει τα χείρας του το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με τον γραμματέα του, να το επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο.

“Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να αναμιχθεί στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”,  δηλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ερωτηθείς για την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα», ενώ συμπληρώνει: «Προσδοκώ ότι οι διαφορές που παρατηρούμε σε κάποια ζητήματα θα λυθούν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας.»

Ο κ. Σόλντεμπεργκ χαιρετίζει την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, «συμφώνησαν να επιλύσουν τις διαφορές αυτές μέσω του διαλόγου». Ερωτηθείς τέλος εάν το ΝΑΤΟ προτίθεται να μεσολαβήσει, απαντά: «Όχι, αυτό δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».