Νίκος Φίλης: Στο “σφυρί” δεν θα βγουν μόνο βίλες

Νίκος Φίλης: Στο “σφυρί” δεν θα βγουν μόνο βίλες

Νέες βολές για τους πλειστηριασμούς εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, λίγες ώρες μετά η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους τραπεζίτες όπου αναζητούσε υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να σταματήσει η διασπορά των ψευδών ειδήσεων για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, υποστήριξε ότι  «πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες». Ο κ. Φίλης, προειδοποίησε ότι «πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018» και υποστήριξε, ότι «αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες αλλά και φτωχόκοσμο. Ανθρώπους της μεσαίας τάξης που θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds».

Επίσης, ο κ. Φίλης έθεσε και θέμα μείωσης των υπερπλεονασμάτων προκειμένου όπως είπε «να μην γίνουν οι μειώσεις των συντάξεων το 2019». Μάλιστα, κάλεσε την αντιπολίτευση «να αποδεχθεί να βοηθήσει την κυβέρνηση σε μια ειλικρινή συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των πλεονασμάτων».