Νίκος Παπαθανάσης: Σχεδιάζεται άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου

Νίκος Παπαθανάσης: Σχεδιάζεται άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς – αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση- όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος εξήγησε πως η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια.

«Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας επίσης πως η κυβέρνηση ακούει την επιστημονική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως την άνοιξη η επανεκκίνηση έγινε αρχικά με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο και δύο εβδομάδες αργότερα ξεκίνησε η εστίαση.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα.

Διαβεβαίωσε δε, πως δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Ερωτηθείς εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για μετακίνηση, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.