Νίκη κατ΄ εντολή, απονομή από Πούτιν και “κλείδωμα” του πρωταθλήματος για Hamilton και Mercedes

Νίκη κατ΄ εντολή, απονομή από Πούτιν και “κλείδωμα” του πρωταθλήματος για Hamilton και Mercedes

Η ομάδα της Mercedes αγωνίστηκε σαν ομάδα και όταν πατήθηκε το κουμπί ο Bottas έκανε στην άκρη να περάσει ο Hamilton και να σφραγίσει τη νίκη που ουσιαστικά “κλειδώνει” το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, ο οποίος έφτασε τις 70 νίκες στην καριέρα του, άφησε στην δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του.

 

 

O Hamilton αύξησε στους 50 βαθμούς τη διαφορά του από τον Vettel στην κατάταξη των οδηγών, ενώ απομένουν πέντε γκραν πρι για το τέλος της σεζόν.

Όμως την παράσταση έκλεψε ο Max Verstappen. O Ολλανδός που εκκίνησε από την 19η θέση και βρέθηκε να τερματίζει πέμπτος.

 

 

O Hamilton κατέκτησε την 70η του νίκη στην F1κέρδισε ο Hamilton, μαζί με τους βαθμούς του πρώτου, που τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πίσω από τον Βρετανό τερμάτισε ο Bottas που και να ήθελε να κερδίσει δεν τον άφηνε η ομάδα του. Και αυτό διότι το «προσπέρασμα» που σίγουρα θα συζητηθεί στον αγώνα της Ρωσίας ήταν αυτό του Hamilton στον Bottas. Ο Βρετανός βρέθηκε μπροστά από το ομόσταυλό του με… εντολή της ομάδας καθώς τον προσπέρασε σαν… σταματημένο όταν ο δεύτερος έκανε στην άκρη.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vettel με Ferrari. Ο Γερμανός προσπάθησε αλλά ήταν ξεκάθαρο πως το ιταλικό μονοθέσιο υστερούσε του γερμανικού και έτσι αρκέστηκε στην τρίτη θέση καθώς δεν κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί μπροστά από τον Hamilton αλλά ούτε να προσπεράσει τον Bottas.

 

 

Μετά τις Mercedes και Ferrari ακολούθησαν τα μονοθέσια της Red Bull. Ο Verstappen που ψηφίστηκε ως οδηγός της ημέρας, τερμάτισε, όπως προαναφέραμε, πέμπτος και ο Riccirado που ξεκίνησε 18ος τελικά ολοκλήρωσε στην 6η θέση. Την δεκάδα του γκραν πρι της Ρωσίας συμπλήρωσαν οι, Leclerc, Magnussen, Ocon και Perez.

Και φυσικά ποιος έκανε την απονομή στο Σοτσι; Ποιος άλλος από τον Βλαντιμιρ Πούτιν που δεν λείπει από καμία μεγάλη αθλητική διοργάνωση της χώρας του.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 7 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.