Νέο κόμμα ιδρύουν οι Δημήτρης Καμμένος-Τάκης Μπαλτάκος-Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις

Νέο κόμμα ιδρύουν οι Δημήτρης Καμμένος-Τάκης Μπαλτάκος-Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις

Το πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) και άρτι παραιτηθείς από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρης Καμμένος, και το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, ανακοίνωσαν σήμερα την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Ο Δημήτρης Καμμένος θα έχει τον ρόλο του Προέδρου, ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος θα αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως σκοπός αυτής τους της κίνησης είναι: «η διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».  

Ενώ αναφέρουν στην συνέχεια: «Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού. Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στη Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας. Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το “Μακεδονία ξακουστή”.

Και παρά  δύναμιν τολμηταί».

Στην ανακοίνωση τους αυτή, αντέδρασαν πρώτοι οι ΑΝΕΛ. Ο  εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχολίασε πως : «Η αυλαία σηκώθηκε, οι μαριονέτες αποκαλύπτονται. Ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, χέρι – χέρι με τον αποστάτη, ετοιμάζονται για την παράστασή τους. Όλοι ξέρουμε ποιος κρατάει τα νήματα. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τους Δούρειους Ίππους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τέλος τους γνωστό, πολιτικός αφανισμός και ηθικός ξεπεσμός».

Ενώ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σχολίασε σχετικά στο twitter: