Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν!

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν!

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον ο Τζό Μπάιντεν.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από αμερικανικά ΜΜΕ, ο τποψήφιος των Δημοκρατικών επικράτησε και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Με τους 20 εκλέκτορες της εν λόγω πολιτείας, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει πλέον 273 ψήφους στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων – υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες.

Την ίδια στιγμή, ο αντίπαλός, ο εν ενεργεία πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερους απο 213 εκλέκτορες. Ωστόσο, αν και η καταμέτρηση συνεχίζεται σε ακόμα 5 πολιτείες, ο Τραμπ είναι πλέον αδύνατον να προσπεράσει τον αντίπαλό του. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Μπάιντεν προηγείται και σε άλλες τρεις από τις εναπομείναντες πολιτείες και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης να συγκεντρώσει περισσότερους από 300 εκλέκτορες.

Με αυτό τον τρόπο, ο Τζο Μπάιντεν εκλέγεται ως ο 56ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών…

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου στο Four Seasons Total Landscaping στη Φιλαδέλφεια. Πολλοί θεώρησαν ότι η συνέντευξη θα γίνει σε ξενοδοχείο, που όμως διέψευσε κάτι τέτοιο, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πει, ειδικά και μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Πενσιλβάνια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος στην πρώτη του έξοδο μετά τις εκλογές, έφτασε πριν λίγη ώρα στο… κλαμπ του γκολφ που διατηρεί στη Βιρτζίνια. Αρχικά ο Τραμπ έγραψε ότι η συνέντευξη Τύπου θα γίνει από τους δικηγόρους του, ωστόσο στη συνέχεια έγραψε απλά για «μεγάλη συνέντευξη Τύπου» σε χώρο της Φιλαδέλφεια.