Νέες γραμματοσειρές από τα… χειρόγραφα διάσημων τραγουδιστών

Νέες γραμματοσειρές από τα… χειρόγραφα διάσημων τραγουδιστών

Οι ανησυχίες διάσημων καλλιτεχνών, οι άγνωστες πτυχές της ζωής τους και τα μυστικά τους εντείνουν την περιέργεια των ανθρώπων. Η κατάληξη των περισσοτέρων είναι τραγική. Άλλοι δολοφονούνται, άλλοι αυτοκτονούν και άλλοι απλώς πεθαίνουν λόγω φυσικών αιτιών. Πίσω ωστόσο αφήνουν, εκτός από το έργο τους και τις περιουσίες τους, πολλά ανεκτίμητα χειρόγραφα.

Σημειώσεις, γράμματα, τραγούδια είναι μερικά από τα ευρήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το χαμό τους. Σήμερα τέσσερις διάσημοι αστέρες της μουσικής σκηνής που σημάδεψαν και επηρέασαν την ιστορία και την εξέλιξη της, βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο.

Αφορμή στάθηκε η γραφή των Κέρτ Κομπέιν, Τζον Λένον, Ντέιβιντ Μπάουι και Λέοναρντ Κοέν, η οποία οδήγησε δυο σχεδιαστές τον Νίκολας Ντέιμενς και τον Τζούλιεν Σενς να μετατρέψουν τον τρόπο γραφής των ερμηνευτών σε δωρεάν γραμματοσειρά.

Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι μπορεί να είχαν την ίδια αγάπη και αδυναμία στη μουσική, είχαν ωστόσο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά και τρόπους γραφής. Ο Κομπέιν χαρακτηρίζεται για την μικροσκοπική, λεπτή και συνάμα τραχιά γραφή του.

Γραμματοσειρά Κέρτ Κομπέιν.

Ο Λένον δείχνει πιο οργανωμένος, βάσει του γραφικού του χαρακτήρα, ενώ ο Μπάουι πιο γραφικός, χρησιμοποιώντας μικρούς χαρακτήρες.

Γραμματοσειρά του Τζον Λένον.
Γραμματοσειρά του Ντέιβιντ Μπάουι.

Με περισσότερο στυλ από τους υπόλοιπους τρεις διακρίνεται η γραφή του Κοέν, με ελαφρώς πιο στρογγυλευμένες γραμμές και σύμβολα.

Γραμματοσειρά του Λέοναρντ Κοέν.

in.gr