Νέα πυρά ΝΔ κατά Τσίπρα για τη συνέντευξη στη ΔΕΘ

Νέα πυρά ΝΔ κατά Τσίπρα για τη συνέντευξη στη ΔΕΘ

Συνέχεια στη κόντρα που ξέσπασε τη Δευτέρα μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ απαντά στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «τη “λύση” που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό την αποκάλυψε χθες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών».

«Και δεν ντρέπεται που δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας» ολοκληρώνει λέγοντας η ίδια ανακοίνωση.

Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία διασταύρωσαν τα ξίφη τους και νωρίτερα τη Δευτέρα, με το Μαξίμου να αντιδρά έντονα σε βίντεο-σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ εδώ και δύο μέρες αντί να μιλήσει για την ουσία της δέσμης μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ για ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό κράτος και ελαφρύνσεις, έχει εξαντλήσει τα κοσμητικά επίθετα για τον πρωθυπουργό. Έκδηλος ο πανικός της», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει: «Στην ουσία λοιπόν: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα ακυρώσει το ασφαλιστικό για να φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Δεν έχει το σθένος όμως να πει πως θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συνεχίζει να κάνει το τζάμπα μάγκα και να λέει άλλα έξω και άλλα μέσα στη χώρα».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ενός βίντεο το οποίο τιτλοφορεί «Απάντηση στο σημερινό πρωθυπουργό από τον Α. Τσίπρα». Σε αυτό υπάρχει δήλωση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση να λέει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Το μόνο απ’ όλα όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια, είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας».