Νέα Παραλία: Κόντρα πλακέ αντί γλυπτού…

Νέα Παραλία: Κόντρα πλακέ αντί γλυπτού…

Ένα φεγγαράκι φτιαγμένο από κόντρα πλακέ, πάνω στο οποίο κάθεται μια ξανθιά γυναίκα, ύψους περίπου 1,5 μέτρου, τοποθέτησαν τις τελευταίες ώρες άγνωστοι στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρισκόταν παλαιότερα το γλυπτό “Φεγγαράκι στην Ακτή”, το οποίο απομακρύνθηκε λόγω βανδαλισμού.

Για την τοποθέτηση αυτής της πρόχειρης, χρωματιστής, κατασκευής από αγνώστους, ενημερώθηκε άμεσα η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης και δόθηκε εντολή στη διεύθυνση κατασκευών να το αφαιρέσει και να το απομακρύνει.

“Δεν μπορεί ο καθένας να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και να τοποθετεί αυθαίρετα κατασκευές”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας του κεντρικού δήμου, Θανάσης Παππάς.

Ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προφανώς με αυτή τους την κίνηση οι άγνωστοι θέλησαν να σχολιάσουν την απομάκρυνση του γλυπτού από την παραλία της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι κατέστρεψαν το γλυπτό “Φεγγαράκι στην Ακτή” του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη και το πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυτών για την ανέλκυσή του.

Η διοίκηση του κεντρικού δήμου, προκειμένου να προστατευτεί το έργο από βανδαλισμούς, αποφάσισε να το τοποθετήσει εντός του θαλάσσιου μετώπου, εκεί όπου έκανε την αρχική του εμφάνιση το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ωστόσο, από το 2016 η τοποθέτηση του γλυπτού “σκόνταφτε” σε συνεχή εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας. Αυτό το διάστημα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής και η έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση του αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Σημειώνεται πως στη θέση που βρισκόταν το “Φεγγαράκι στην Ακτή”, μπροστά από το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” θα τοποθετηθεί γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ