Νέα επίθεση Ακάρ στη χώρα μας: Η Ελλάδα να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα

Νέα επίθεση Ακάρ στη χώρα μας: Η Ελλάδα να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα

Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προς τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «απειλητική γλώσσα».

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η Άγκυρα «δεν καταλαβαίνει από απειλές».

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα και να καταλάβει ότι αυτό δεν θα βγάλει κάπου με την Άγκυρα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), o Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να απαντήσει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Κύπρο, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και με προσωπική επίθεση:

«Εγώ λέω ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον Μητσοτάκη και εκείνος προκαλεί. Θα γινόταν η δεύτερη συνάντηση (σ.σ. των διερευνητικών επαφών). Πώς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί σου; Μητσοτάκη, σταμάτα να με προκαλείς. Να γνωρίζεις τα όρια σου. Αν συνεχίσεις έτσι δεν καθόμαστε μαζί σου στο ίδιο τραπέζι. Οι ισχυροί στους οποίους στηριζόσασταν σας εγκατέλειψαν. Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Θα γνωρίσεις καλά του τρελούς Τούρκους».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι η εγκαθίδρυση στη Μεγαλόνησο δύο κρατών και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

 

ΠΗΓΗ: CNN