Νέα αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ για τη βία και τις σφαίρες στον Ν. Κοτζιά

Νέα αντιπαράθεση Μαξίμου – ΝΔ για τη βία και τις σφαίρες στον Ν. Κοτζιά

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Όπως αναφέρει, μάλιστα «και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών».

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες», επισημαίνει η ΝΔ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, με σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε κατακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν παίρνει θέση στις «φασιστικές απειλές».

«Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές» αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει πως «όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται στην απειλή για «σφαίρες για τους προδότες» που εκτόξευσε η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος, σε τηλεοπτικό μήνυμα πρόσκλησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής και στην απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών ότι έχουν τρεις σφαίρες για τον ίδιο.

«Μετά τις “σφαίρες για τους προδότες” που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» επισημαίνει το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.