Το debate για το αν οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο παιδί γίνεται εδώ και χρόνια. Όπως και για τη θεωρία του μεσαίου παιδιού ‘σάντουιτς’ που είναι παραμελημένο και αγαπιέται λιγότερο συγκριτικά με τα αδέρφια του. Η νέα έρευνα δείχνει ότι μάλλον έχουν δίκιο να νιώθουν έτσι γιατί τα μικρότερα παιδιά έρχονται στην πρώτη θέση στην καρδιά των γονιών.

Το βρετανικό site, mumsnet.com, έκανε έρευνα σε 1.185 χρήστες- γονείς ενώ το gransnet.com σε 1.111 χρήστες που έχουν τουλάχιστον ένα εγγόνι. Το ¼ των ερωτηθέντων γονιών παραδέχτηκε ότι έχει αγαπημένο παιδί ενώ οι γιαγιάδες-παππούδες ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό (42%).

Περισσότεροι από τους μισούς γονείς παραδέχτηκαν ότι έχουν αδυναμία στο μικρότερο, με το 61% να δηλώνει ότι τα άλλα παιδιά είναι πιο απαιτητικά και δύσκολα. Μόλις το 26% έχει αδυναμία στο πρώτο παιδί.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το 41% των γονιών που παραδέχτηκαν ότι έχουν αγαπημένο παιδί, είπαν ότι το συγκεκριμένο τους θυμίζει τους εαυτούς τους ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι τους κάνει να γελάνε περισσότερο από το άλλο παιδί.

Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι γονείς που θεωρούν φριχτό το να κάνεις διαχωρισμούς στην αγάπη των παιδιών. in.gr