Μ. Παγώνη: Λειτουργίες μόνο με ιερείς και ψάλτες

Μ. Παγώνη: Λειτουργίες μόνο με ιερείς και ψάλτες

Η υποχώρηση της κυβέρνησης στις αξιώσεις της Εκκλησίας απασχολεί τους επιστήμονες με τις φωνές που ακούγονται να είναι πολλές και διαφορετικές. Την αντίθεση της στο άνοιγμα των εκκλησιών παρουσία πιστών εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη,

«Οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες» και «ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση» επεσήμανε (ΣΚΑΪ) η κ. Παγώνη.

Η ίδια, εξέφρασε τη διαφωνία της και με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι «ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός» και προτείνοντας μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται να καθίσει στο εορταστικό τραπέζι αλλιώς «φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν».

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, επισήμανε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η κ. Παγώνη σχολίασε «πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων».  Επισήμανε δε ότι «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά», ενώ θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού.

Τέλος, εκτίμησε ότι θα πετάξουμε τις μάσκες στο «τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου».