Μ. Νίμιτς: “Μη ρεαλιστική μία λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία”

Μ. Νίμιτς: “Μη ρεαλιστική μία λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία”

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις Ελλάδος και πΓΔΜ κ.κ.  Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στη Νέα Υόρκη για το Σκοπιανό.

Από τις δηλώσεις του κ. Νίμιτς φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με τις επαφές των τελευταίων χρόνων καθώς ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική μια λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία» Ο κ. Νίμιτς είπε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «υπάρχει μία δέσμη προτάσεων» και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν ένας-δυο μήνες για να υπάρξει μια καλή εικόνα για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις ενώ έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις συζητήσεις.

Οι δύο πρέσβεις θα μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους τις προτάσεις για να τις μελετήσουν, σημείωσε ο κ. Νίμιτς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών  υπό τον κ. Νίμιτς και όλα θα εξαρτηθούν από την Αθήνα και τα Σκόπια.