Μ. Νίμιτς: Μεγάλη βελτίωση στις συζητήσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Μ. Νίμιτς: Μεγάλη βελτίωση στις συζητήσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Μεγάλη «βελτίωση» στις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας, διακρίνει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως τουλάχιστον επισήμανε σήμερα σε δηλώσεις του από τη Βιέννη. Ο ίδιος, ωστόσο, φρόντισε να υπογραμμίσει ότι πολλά δύσκολα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν παραμένουν ακόμα ανοιχτά, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων να πρέπει να συνεχιστούν.

Σε δηλώσεις του, μετά από την πολύωρη τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, και της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Νίμιτς τόνισε πως «η σειρά των συναντήσεων θα συνεχιστεί και στο μέλλον και αυτός είναι ο δρόμος εργασίας»

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν ακόμα εκκρεμή δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν», πρόσθεσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ. Σημείωσε ακόμα ότι «εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά, είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».