Μόσχα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές στη Ρωσία

Μόσχα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές στη Ρωσία

Ένας νέος γύρος αναμενόμενων κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας είναι μια προσπάθεια να επηρεάσει τις εγχώριες υποθέσεις της Ρωσίας πριν από τις προεδρικές εκλογές, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμποφ το Σάββατο.

Η Ουάσινγκτον αναμένεται να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου για την εικαζόμενη εμπλοκή της στην προεδρική ψηφοφορία των ΗΠΑ το 2016, κάτι που η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένα.

Η Μόσχα αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρουσιάσουν δύο αντι-ρωσικές εκθέσεις με τις κυρώσεις, δήλωσε ο Ράιαμποφ στο πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Μία από τις εκθέσεις πιθανότατα θα επεκτείνει τον αριθμό των Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών στον κατάλογο κυρώσεων, ενώ η άλλη θα αναλύσει εάν οι κυρώσεις μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

“Το θεωρούμε ως μια ακόμη προσπάθεια να επηρεάσουν την εσωτερική μας κατάσταση, ιδιαίτερα μπροστά στις προεδρικές εκλογές”, επεσήμανε.

Η Ρωσία θα διεξάγει την επόμενη προεδρική ψηφοφορία στις 18 Μαρτίου, όπου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται ευρέως να κερδίσει και να παραμείνει στην εξουσία για ακόμη έξι χρόνια.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε στο νόμο ένα νέο πακέτο κυρώσεων που εκπόνησαν οι νομοθέτες των ΗΠΑ. Η νέα νομοθεσία περιορίζει επίσης την ικανότητα του Τραμπ να άρει τυχόν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι πρώτες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας επιβλήθηκαν το 2014 για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση και για την προσάρτηση της Κριμαίας.