Μόνο… τη γραφειοκρατία βλέπει ο Γιάννης Μπουτάρης ως εμπόδιο για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τι είπε στον αν. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ!

Μόνο… τη γραφειοκρατία βλέπει ο Γιάννης Μπουτάρης ως εμπόδιο για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τι είπε στον αν. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ!

Ποια υπερφορολόγηση καις ποιες εξοντωτικές εισφορές; Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που συνάντησε σήμερα, αν κάτι φταίει που “το περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για επενδύσεις στην Ελλάδα”, αυτό είναι… η γραφειοκρατία και μόνον.

Η συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Jonathan Cohen, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, παρουσία της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca Fong και του Αντιδημάρχου Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμώμενης χώρας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Cohen ανέφερε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή επιχειρήσεις – κολοσσοί των ΗΠΑ, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι για το διάστημα διεξαγωγής της ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ανέφερε πως, παρότι στην Ελλάδα, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το περιβάλλον εξακολουθεί να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για ξένες επενδύσεις, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες, αναφέροντας ενδεικτικά το σχέδιο αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της πόλης, το οποίο εκπονείται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόσθεσε, δε, ότι μετά την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι η ανάδειξη της πόλης και ως επενδυτικού προορισμού.