Μυτιλήνη: Κατάληψη της πλατείας Σαπφούς από πρόσφυγες και μετανάστες

Μυτιλήνη: Κατάληψη της πλατείας Σαπφούς από πρόσφυγες και μετανάστες

Επιμένοντας ότι ο νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης με σοβαρό χρόνιο καρδιακό πρόβλημα, είναι νεκρός επειδή αυτό τους είπαν «μεταφραστές που εργάζονται στη Μόρια», πολλές δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, δήλωσαν ότι καταλαμβάνουν σήμερα το βράδυ της πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σημείωσαν δε, πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αν δεν εξετασθεί άμεσα το αίτημα χορήγησης ασύλου που έχουν υποβάλει.

Στην πλατεία Σαπφούς όπου έστησαν ήδη σκηνές, έφθασαν το μεσημέρι συμμετέχοντας σε διαδήλωση περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από τον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ενώ από εκείνη την ώρα πραγματοποιούν συνεχώς υπαίθριες μουσουλμανικές θρησκευτικές τελετές και διαδηλώνουν.

Σημειώνεται πάντως, ότι οι παραπάνω δεν αναμίχθηκαν στην σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους 35 πρόσφυγες και μετανάστες – κυρίως αφρικανικής καταγωγής οι συγκεκριμένοι – που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια επεισοδίων στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον ίδιο χώρο, και διαλύθηκε ειρηνικά.

ape-mpe