Μυστικό τούνελ που οδηγεί σε εκκλησάκι ανακαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά

Μυστικό τούνελ που οδηγεί σε εκκλησάκι ανακαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά

Δύο χρόνια περίπου μετρούν οι εργασίες αναστήλωσης σε ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά μοναστήρια του χριστιανισμού, την Παναγία Σουμελά. Από αυτές όμως προέκυψε μία μεγάλη ανακάλυψη καθώς όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στο βόρειο μέρος της μονής κάτω από τη σκεπή εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.

 Σύμφωνα με τη Hurriyet στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση και τον Θάνατος και τη Ζωή. Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018, να το επισκέπτονται οι τουρίστες και οι πιστοί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε ήδη εδώ και ένα διάστημα προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως τόνισε όμως, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.

Τη νέα αυτή ανακάλυψη θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του ιστορικού μοναστηριού όταν ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι του 2018. Ήδη πάντως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναστήλωσης ενώ η δεύτερη είναι σε εξέλιξη και αυτή το διάστημα ειδικές ομάδες απομακρύνουν και στερεώνουν επικίνδυνους βράχους που βρίσκονται στο σημείο.huffingtonpost.gr