Μπουτάρης σε ΟΑΣΘ: «Ας βάλει κανένα λεωφορείο στα δρομολόγια και μετά ας κάνει παρατηρήσεις»

Μπουτάρης σε ΟΑΣΘ: «Ας βάλει κανένα λεωφορείο στα δρομολόγια και μετά ας κάνει παρατηρήσεις»

Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επέλεξε ο Γιάννης Μπουτάρης να δώσει την απάντηση στους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ και στην αιχμηρή απάντηση του οργανισμού σε παρατήρηση για τα δρομολόγια του Μ. Σαββάτου.

Αν και με μερικές μέρες καθυστέρηση ο δήμαρχος απάντησε ως εξης: «Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για αυτό που είπα για τα δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο, μου θύμισε το έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου», είπε αρχικά ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως δεν είναι επιχείρημα ότι γίνεται από το 1957.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι δεν είναι επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν Ανάσταση: «Το 1957 η πόλη είχε 300.000 κατοίκους και τώρα 1 εκατομμύριο. Είπε και πρόεδρος των εργαζομένων ότι πρέπει να κάνουν Ανάσταση. Όλοι πρέπει να κάνουν και οι νοσοκόμες και οι φαντάροι και οι πυροσβέστες. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που η πόλη δουλεύει 24 ώρες να λένε θέλουμε να κάνουμε Ανάσταση. Είναι δημόσια επιχείρηση και οφείλει να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Ας αφήσουν αυτά που λένε ότι το κάνανε για χάρη των εργαζομένων και να βρουν καλύτερη δικαιολογία», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά με τις λεωφορειολωρίδες για τις οποίες ο ΟΑΣΘ κατηγορεί τον δήμο ο κ. Μπουτάρης είπε: «Έχουμε κάνει παραγγελία για τα κολονάκια και το ξέρει πολύ καλά ο ΟΑΣΘ. Ο ΟΑΣΘ έχει αναλάβει να βάλει κάμερες σε συνεργασία με την τροχαία. Δεν το βγάλε από το κεφάλι του, αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε κάνει με τον κ. Τόσκα», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σταματούν στις 12 χαρακτηρίζοντας επίσης απαράδεκτο. «Το βραδινό σινεμά τελειώνει 12.00 – 12.30 και δεν έχει λεωφορείο να επιστρέψεις», τόνισε ο κ Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Ας βάλει κάνα λεωφορείο στα δρομολόγια και μετά ας κάνει παρατηρήσεις».