Μπουτάρης: Θα ζήσω μέχρι τα 105 και θα ολοκληρώσω το 2020-30

Μπουτάρης: Θα ζήσω μέχρι τα 105 και θα ολοκληρώσω το 2020-30

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει αναφερθεί κάποιες φορές στη θέληση του να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά όμως ήταν σαφής. Στη συνέντευξη Τύπου, την πρώτη για το 2018 που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης, μίλησε για την υγεία του, την ελπίδα του να ζήσει μέχρι τα 105 και την προσδοκία του να ολοκληρώσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της πόλης 2020 – 2030.

«Φυσικά θα είμαι δήμαρχος και για να ενημερωθείτε για τα θέματα της υγείας μου, έχω μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής από 67068 κιλά που ήμουν και έβαζα βαρύδια να μη με πάρει ο αέρας, παίζω μεταξύ 70 και 71, αυτά για όσους ανησυχούν για την υγεία μου» είπε ο δήμαρχος.

«Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα. Η μάνα μου πέθανε 96, η γιαγιά μου 102, η αδερφή της μάνας μου 98. Εγώ θα τους ξεπεράσω, γιατί κάθε γενιά είναι καλύτερη, εγώ γύρω στα 102 το βάζω μέχρι 105» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη θεσμοθέτησης του μητροπολιτικού δήμου της πόλης, ενώ επιτέθηκε και στον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα: «Όταν δεν υπάρχει μια ενιαία μητροπολιτική διοίκηση δημιουργούνται δυσκολίες με την δήθεν αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων από την περιφέρεια και αυτό είναι πρόβλημα. Ο αντιπεριεφερειάρχης Θεσσαλονίκης δεν ασχολείται μόνο με τη Θεσσαλονίκη αλλά και με το Λαγκαδά και άλλες πόλεις του νομού. Πρέπει να  τελειώνει αυτή η διαμάχη  η περιφέρεια να επικεντρώνεται στη πόλη και να αφήνει τα γύρω, γύρω. Η πόλη ανήκει στη πόλη, δεν ανήκει στη περιφέρεια», τόνισε.

Όμως ο κ. Μπουτάρης είχε έναν καλό λόγο για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη, αναφερόμενος στη διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας: «Δεν θέλω να του φάμε το δίκιο, το είχε προτείνει ο Καλαφάτης όταν ήταν υπουργός. Μελετήθηκε το θέμα και είδαμε ότι είναι εφικτό να γίνει, δηλαδή η διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας»

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ακόμα την εξωστρέφεια της πόλη, που όπως είπε πέτυχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του: «Ήταν  μια πόλη απομονωμένη, συντηρητική, ήτανε μίζερη, ήτανε εθνικοπατριωτική, όλα αυτά  τα σχετικά και τελικά κατέληξε να πάρει την διοργάνωση του European Gay Pride του 220».

Ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το νέο σύστημα στάθμευσης και τόνισε ότι βρίσκονται προς επίλυση και θα λυθούν.

Τέλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα έργα που θα γίνουν στη πόλη καθώς και στην ανέγερση του μουσείου του ολοκαυτώματος.