Μπουλούτ:Πατήστε στα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου

Μπουλούτ:Πατήστε στα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, ζητώντας από την Ελλάδα να «δοκιμάσει την αποφασιστικότητά της».Νέα προκλητική δήλωση έρχεται από την Άγκυρα, αυτήν τη φορά από το σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μπουλούτ σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT, προκάλεσε τη χώρα μας να «πατήσει πόδι» στα Ίμια, τα οποία η Άγκυρα θα «υπερασπιστεί μέχρι θανάτου».«Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν» ανέφερε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου.

Τις δηλώσεις του ανήρτησε στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt που ανήκε στο δυναμικό της Zaman και τώρα είναι εξόριστος.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο σύμβουλος του Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές για «χτύπημα» στην ανατολική Μεσόγειο.

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό» σημείωσε.

ant1news.gr