“Μπαξές” ο Τσακαλώτος στη Βουλή, για τρίτεκνους, πλειστηριασμούς, απεργίες και… ευτυχία!

“Μπαξές” ο Τσακαλώτος στη Βουλή, για τρίτεκνους, πλειστηριασμούς, απεργίες και… ευτυχία!

Ρεσιτάλ ατάκας έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ολοκληρώνοντας με τη φράση: “Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!”

Προηγουμένως, πρότεινε για την υπογεννητικότητα να κάνουν δεύτερο παιδί όσοι έχουν ένα, χαρακτήρισε τις διατάξεις για τις απεργίες “εμπόδιο για καλό” και είπε λίγο πολύ, πως οι Έλληνες είναι σήμερα πιο ευτυχισμένοι (ή λιγότερο δυστυχισμένοι) σε σχέση με το 2014!

Ο υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι το σύνολο των προωθούμενων διατάξεων έχει θετικό πρόσημο σε αντίθεση με παρόμοια του παρελθόντος. «Είναι νομοσχέδιο που δείχνει ότι έχουμε αφήγημα για το πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά και ότι έχει αρχίσει η ισορροπία μεταξύ αυτών που κάνουμε επειδή είμαστε υποχρεωμένοι και αυτών που θέλει η κοινωνία”, σημείωσε πριν καταλήξει: “Κι όπως λένε στην Αμερική… You have not seen anything yet. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα.”

Η ομιλία του ήταν πραγματικός “μπαξές!

Για τους πλειστηριασμούς: Είπε ουσιαστικά να ετοιμαζόμαστε για ηλεκτρονικό “σφυρί” και λόγω χρεών προς το Δημόσιο.«Θα έρθει τροπολογία, όπου θα μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να κάνει πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο”, είπε.

Για τα οικογενειακά επιδόματα που κόβονται: «Λέτε ότι έχουμε υπογεννητικότητα και πρέπει να υποστηριχθούν οι πολύτεκνοι. Όμως, είναι προφανές ότι η μεγάλη ανάγκη είναι να κάνει δεύτερο παιδί το ζευγάρι που έχει ένα. Οι οικογένειες με τρία παιδιά ή και παραπάνω είναι πολύ λιγότερες. Λεει το ΚΚΕ ότι κάνουμε αναδιανομή της φτώχειας. Δεν έχει δίκιο.”

Βέβαια, περί αναδιανομή της φτώχειας με τις περικοπές των οικογενειακών επιδομάτων, είχε μιλήσει χθες και ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχέλης.

Για τις απεργίες ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε, όμως η κήρυξη και η συμμετοχή στις απεργίες θα εξαρτηθεί από την διάθεση των εργαζόμενων να μετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις. Πρέπει να βρεθούν τρόποι για να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να μετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις. Το νομοσχέδιο σ` αυτό δεν τους εμποδίζει. Κάθε εμπόδιο για καλό».

Για την ευτυχία: “Σύμφωνα με την έκθεση για την ευτυχία, η Ελλάδα το 2012-14 ήταν στην 102 θέση μεταξύ 158 χωρών. Την περίοδο 2014-16 πέσαμε στην 87η θέση.”