Μπακογλίδης: Ας βγούνε στους δρόμους τα αδέσποτα του Κόδρα, όπως ορίζει ο νόμος!

Μπακογλίδης: Ας βγούνε στους δρόμους τα αδέσποτα του Κόδρα, όπως ορίζει ο νόμος!

Αγανακτισμένη αλλά σαφέστατη ήταν η απάντηση του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, στην ερώτηση του Reportplus.gr ως προς τη μέριμνα του δήμου για τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που κρατούν «φιλόζωοι» εδώ και χρόνια, σε έναν πρόχειρα περιφραγμένο χώρο εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Η ερώτηση στον δήμαρχο ήρθε εύλογα μετά τις ανακοινώσεις για την ανάπλαση του εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, σε πάρκο, κάτι που θα εκδιώξει τους διάφορους καταληψίες, μεταξύ αυτών και το παράνομο κυνοτροφείο!

«Έχει ενημερωθεί ο ΣΥΠΑΖΑΘ και θα φροντίσει για τη μέριμνα των αδέσποτων» εξηγεί ο δήμαρχος «Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε τα αδέσποτα θα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα, όπως ορίζει ο νόμος. Να θυμίσω ότι απαγορεύεται ο εγκλεισμός των αδέσποτων σκύλων κάτι που συμβαίνει παράνομα σε δύο περιπτώσεις μέσα στο Κόδρα. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το νόμο».

«Αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Η ανάπλαση του χώρου και η δημιουργία πάρκου θα γίνει πράξη σύντομα για να μπορεί να αποδοθεί ο χώρος καθαρός στους δημότες» εξηγεί ο κ. Μπακογλίδης.

Σήμερα η κατάσταση στο Κόδρα θυμίζει κάτι σαν Ελ Ντοράντο, με πολίτες να έχουν καταλάβει κτίρια, άλλοι να πετάνε μπάζα και σκουπίδια, ενώ το βράδυ στο χώρο κινούνται διάφοροι παράνομοι. Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή τη κατάσταση με την ανάπλαση του χώρου μετά την παραχώρηση του μισού περίπου χώρου!

Μάλιστα έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια με επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε περιπατητές, όταν αυτά ξέφυγαν από την πρόχειρη περίφραξη.

Όσο για τα αδέσποτα ο κ. Μπακογλίδης τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμαριάς έχει τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις του προς τον ΣΥΠΑΖΑΘ για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας των αδέσποτων: «Υπάρχει το οικόπεδο και προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη κατασκευή των εγκαταστάσεων, θέλω να ελπίζω ότι σύντομα θα είναι έτοιμο» κατέληξε ο κ. Μπακογλίδης.

Κ.Μ.