Μοσκοβισί: «Ειδική περίπτωση η Ελλάδα, απαιτείται ενισχυμένη εποπτεία»

Μοσκοβισί: «Ειδική περίπτωση η Ελλάδα, απαιτείται ενισχυμένη εποπτεία»

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει «να επινοήσουν ένα τρόπο» που θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση» σημειώνει επίσης ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Politico και προσθέτει ότι «θα ήταν λάθος να προσποιηθούμε ότι η ελληνική περίπτωση είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου (που επίσης είχαν λάβει πακέτα διάσωσης)».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος στη συνέχεια της συνέντευξης διευκρινίζει ότι «δεν θα πρέπει να πάμε στην αντίθετη κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε ένα «κεκαλυμμένο» τέταρτο πρόγραμμα. Δεν θέλω η τρόικα ή οι θεσμοί να επισκέπτονται την Αθήνα απλά με διαφορετική «αμφίεση». Αλλά προφανώς θα πρέπει να παρακολουθούμε θέματα καθοριστικής στρατηγικής σημασίας με αρκετά λεπτομερείς δεσμεύσεις, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε, ενισχυμένη εποπτεία».

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι λεπτομέρειες αυτής της εποπτείας είναι ένα από τα ζητήματα-κλειδιά που μένουν να λυθούν στο Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα».