Μισό το επίδομα θέρμανσης φέτος!

Μισό το επίδομα θέρμανσης φέτος!

Μειωμένο κατά 50% θα είναι -σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομίας, το επίδομα θέρμανσης που θα διανεμηθεί φέτος σε εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμους φορολογούμενους.

Το συνολικό ύψος του κονδυλίου στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, είναι 55 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς το μισό απ’ αυτό το οποίο χορηγήθηκε πέρσι (110 εκατομμύρια ευρώ).

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που θα χορηγείται σε κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με 0,125 ευρώ ανά λίτρο καυσίμου, ενώ την προηγούμενη περίοδο υπολογιζόταν με 0,25 ευρώ ανά λίτρο αγορασθέντος καυσίμου.

Όλες οι άλλες προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θα παραμείνουν ίδιες με αυτές που ίσχυαν κατά την προηγούμενη περίοδο όσον αφορά στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά και στις επιδοτούμενες ποσότητες ανά γεωγραφική ζώνη.

Όσοι δικαιούχοι έχουν αγοράσει ήδη ή θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης έως την 31η Δεκεμβρίου, θα εισπράξουν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018 τα ποσά του επιδόματος που αναλογούν στις αγορασθείσες ποσότητες της συγκεκριμένης περιόδου. Για ποσότητες που θα αγοραστούν μετά την Πρωτοχρονιά και ως το τέλος Απριλίου του 2018, το αντίστοιχο επίδομα θα καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου.