Μια μπύρα, μια μπύρα από πρώτο… σόι!

Μια μπύρα, μια μπύρα από πρώτο… σόι!

Στις 16 Ιουλίου οι ηγέτες της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθούν σε ουδέτερο έδαφος αυτό της Φινλανδίας. Θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα έχουν μια συνάντηση η οποία δε θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας Συνόδου Κορυφής κάποιου παγκόσμιου θεσμού.

Θα είναι μια συνάντηση ενώ υπάρχουν μια σειρά σοβαρών θεμάτων ανάμεσα στις δυο χώρες, ενώ στις ΗΠΑ διεξάγεται έρευνα με σκοπό να φανεί ή όχι η εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 κι ενώ ο κόσμος κάθε άλλο παρά ενωμένος είναι. Τα γεωπολιτικά γεωστρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ και Ρωσίας, Ρωσίας και ΗΠΑ κάθε άλλο παρά σε ήρεμα νερά κινούνται.

Για τους λόγους αυτούς η συνάντηση των δυο ηγετών τη Δευτέρα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Στη φρενίτιδα που τη συνοδεύει μπορεί κάποιος να προσθέσει και την μπύρα που Φιλανδοί έβγαλαν με την αφορμή της συνάντησης αυτής.  Οι ζυθοποιοί την παρήγαγαν ώστε να βοηθήσουν την παγκόσμια ειρήνη. Το όνομά της «ας τα διευθετήσουμε ως ενήλικοι» και είναι μια προσπάθεια της Rock Paper Scissors Indie Brewery η οποία έχει την έδρα της στο Κουόπιο στην ανατολική επαρχία της βόρειας Σάβονια.

Εκ μέρους της εταιρίας ο γενικός διευθυντής της, Σάμουλι Χούχτανεν είπε πως στην εταιρία του ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενοι που οι δυο ηγέτες αποφάσισαν να έρθουν στο αγαπημένο μας Ελσίνκι. Πιστέψτε με, κανείς δεν ξέρει να λύνει προβλήματα καλύτερα από εμάς. Γνωρίζουμε πως έχουν να λάβουν σοβαρές αποφάσεις, διαφορές να επιλύσουν. Γι αυτό θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε πως πάντα μπορείς να επιλύσεις θέματα ως ενήλικας με βράχο, χαρτί και ψαλίδι.

Άρα θέλαμε να τους βοηθήσουμε δίνοντας ένα χέρι.

Η απόφαση να κάνουν αυτήν την μπύρα, μια λάγκερ, μια IPA ή Red ALE ελήφθη λόγω της παγκόσμιας ακτινοβολίας και δημοσιότητας έκανε τη δουλειά τους κάπως ευκολότερη καθώς δεν ήθελαν κανείς να μείνει παραπονεμένος. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι Τραμπ και Πούτιν δεν πίνουν πολύ.

Επίσης, πως η μπύρα βγήκε σε μόλις 10.000 μπουκάλια.

Η μπύρα κυκλοφορεί σε κάβες, σούπερ μάρκετ, καθώς και σε μικρά καταστήματα σε όλη την Φινλανδία