Μη ευπρόσδεκτος ο Μαδούρο στην Παναμερικανική Σύνοδο

Μη ευπρόσδεκτος ο Μαδούρο στην Παναμερικανική Σύνοδο

Μη ευπρόσδεκτος στην παναμερικανική διάσκεψη που διοργανώνεται στη Λίμα του Περού τον Απρίλιο είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Περού Πέντρο Πάμπλο Κουτσίνσκι ο λόγος που προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι «η ρήξη με τη δημοκρατική νομιμότητα» στη Βενεζουέλα και κάλεσε την κυβέρνηση της τελευταίας να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε μετά από σύνοδο της Ομάδας της Λίμα, στην οποία συμμετέχουν 12 χώρες του δυτικού ημισφαιρίου οι οποίες ανησυχούν για την πολιτική και οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα, ενώ εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές που είχε οργανώσει η κυβέρνηση Μαδούρο υποστηρίζοντας ότι «οι εκλογές δεν θα είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, όσο η αντιπολίτευση δεν έχει απεριόριστο δικαίωμα συμμετοχής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε πως θα είναι παρών στη διάσκεψη λέγοντας χαρακτηριστικά «με φοβάστε; Δεν θέλετε να με δείτε στη Λίμα; Επειδή βρέξει χιονίσει, δια αέρος, δια ξηράς ή δια θαλάσσης, θα παρεβρεθώ στη σύνοδο κορυφής της αμερικανικής ηπείρου».