Μητσοτάκης: ”Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί- Καμιά απόλυση στο Δημόσιο”

Μητσοτάκης: ”Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί- Καμιά απόλυση στο Δημόσιο”

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι «το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί».

«Όταν η πραγματική οικονομία στενάζει δεν νοείται το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο να έχει αυξηθεί κατά 612 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές».

Επεσήμανε, δε, ότι η αξιολόγηση είναι αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων και έκανε λόγο για διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό μοντέλο. «Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά και μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται για να βελτιωθούν ή θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις», συμπλήρωσε.

naftemporiki