Μητσοτάκης: “Να παραιτηθούν Τσίπρας-Καμμένος αν δεν έχουν κοινή θέση για τα Σκόπια!”

Μητσοτάκης: “Να παραιτηθούν Τσίπρας-Καμμένος αν δεν έχουν κοινή θέση για τα Σκόπια!”

Ως μείζον θέμα κυβερνητικής συνοχής που ισοδυναμεί με απώλεια της δεδηλωμένης αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχόμενη ασυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.
Η θέση αυτή, ισοδυναμεί με απόρριψη του πολιτικού ελιγμού του Πάνου Καμμένου, που ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δια του πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, προωθούν μεταβολή της εθνικής θέσης για το όνομα της ΠΓΔΜ και τη χρήση του όρου “Μακεδονία”.
«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάζει επίσης το σχέδιο του για την διακυβέρνηση της χώρας και δεσμεύεται ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ως πρωθυπουργός θα είναι το φορολογικό, που θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων.