Μητσοτάκης για το σκοπιανό: Καταψήφιση της συμφωνίας και διαπραγμάτευση από την αρχή

Μητσοτάκης για το σκοπιανό: Καταψήφιση της συμφωνίας και διαπραγμάτευση από την αρχή

Τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου εκδηλώθηκαν μόλις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τον σχεδιασμό του για το σκοπιανό.

Οι παριστάμενοι όρθιοι τον χειροκροτούσαν ενώ επαναλάμβανε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε προς όλους, από το βήμα της ΔΕΘ ότι “η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από του μηδενός”.

“Συμφωνία ντροπή” χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ..

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι χυδαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όσους διαφωνούν με τη συμφωνία ακροδεξιούς.

“Οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Να μην τολμήσει ποτέ ο κ.Τσίπρας να συγκρίνει την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ακροδεξιά. Η ΝΔ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή. Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή” ,ανέφερε και σύσσωμο το κοινό στο Βελλίδεο τον χειροκρότησε.

Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη