Μηνυτήρια αναφορά από το ΕΕΘ για τη διακοπή νερού και αίτημα αποζημίωσης των επαγγελματιών από την ΕΥΑΘ.

Μηνυτήρια αναφορά από το ΕΕΘ για τη διακοπή νερού και αίτημα αποζημίωσης των επαγγελματιών από την ΕΥΑΘ.

Στο μήκος κύματος του… Reportplus.gr για τον τρόπο μερικής αποζημίωσης των Θεσσαλονικέων από την ΕΥΑΘ “εκπέμπει” και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρό του Μιχάλη Ζορπίδη, να ζητά έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό της ΕΥΑΘ για όλους τους επαγγελματίες.

Παράλληλα το ΕΕΘ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιπτώσεις της ολικής θραύσης στον κεντρικό αγωγό της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης,  ο οποίος μεταφέρει νερό από την Αραβησό.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, «πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Κρεστενίτη, με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».