Με 153+1 προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ τα 154 “ναι” για το Πολυνομοσχέδιο.

Με 153+1 προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ τα 154 “ναι” για το Πολυνομοσχέδιο.

Με 154 «ναι σε όλα» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ψήφο της  Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε επί της αρχής του το πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης.

Οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και της ΧΑ καταψήφισαν τόσο επί  της αρχής όσο και επί συγκεκριμένων άρθρων το πολυνομοσχέδιο, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στη διάταξη που αφορά στα οικογενειακά επιδόματα και «Το Ποτάμι» δήλωσε «Παρών» στη ρύθμιση για τις απεργίες.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, η κ. Κατερίνα Παπακώστα  καταψήφισε όλα τα άρθρα αλλά δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά και ο κ. Χάρης Θεοχάρης ψήφισε «ναι» στο άρθρο για τις απεργίες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης ΜΙχελογιαννάκης δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο που αφορά τα καζίνο, αλλά η ψήφος δεν προσμετρήθηκε καθώς το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχε μπει σε ονομαστική ψηφοφορία.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν από τη ΝΔ οι κ.κ. Σοφία ΩΒούλτεψη και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, από τη ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος και από «Το Ποτάμι» ο Σπύρος Δανέλλης.

Η προσχώρηση

Η εκλεγμένη στην Β΄ περιφέρεια του Πειραία με την Ένωση Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε στείλει πριν την ψηφοφορία επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να προσχωρήσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα διάστημα που πέρασε ως ανεξάρτητη.  Ακολούθησε επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ενημερώνει για την ένταξη της, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενης.

Έτσι, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον 145 βουλευτές ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνει σε 154.
Σε  δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Μεγαλοοικονόμου  τόνισε τα εξής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.»