Με τρένα, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ φεύγουν οι Θεσσαλονικείς για την Πρωτοχρονιά

Με τρένα, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ φεύγουν οι Θεσσαλονικείς για την Πρωτοχρονιά

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος των Θεσσαλονικέων για την Πρωτοχρονιά.

Η κυκλοφορία σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ , στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες είναι μέχρι στιγμής φυσιολογική, ενώ αύξηση της κίνησης εκτιμάται μέσα στο επόμενο 24ωρο. Ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος των εκδρομέων, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ηλιοφάνεια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει έκτακτα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυξημένη είναι η κίνηση στο διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», ενώ με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα υπεραστικά λεωφορεία από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Η αυξημένη ζήτηση σε κάποιους προορισμούς αντιμετωπίζεται με έκτακτα δρομολόγια, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην επιστροφή.

Εξάλλου, επιπλέον βαγόνια προσθέτει σε συρμούς ο ΟΣΕ για να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων σε δρομολόγια όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.