Με το ζόρι τα βγάζουν πέρα οι μισοί Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ.!

Με το ζόρι τα βγάζουν πέρα οι μισοί Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ.!

Με το ζόρι “τα βγάζουν πέρα” σχεδόν πέντε στους 10 Έλληνες, ενώ …ο έκτος αδυνατεί! Αυτό προκύπτει από έρευνα εκτίμησης της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων το Δεκέμβριο του 2017, που διενεργήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του ΠΑ.ΜΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 9,5% του συνόλου απαντά πως δεν τα βγάζει πέρα. Το ποσοστό παρουσιάζει άνοδο ύψους 1,5 μονάδας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και παραμένει σταθερό σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Σχεδόν πέντε στους 10 είναι εκείνοι που δηλώνουν πως τα βγάζουν πέρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ο αριθμός παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 1,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016.

Το 37,5% των ερωτηθέντων αναφέρει πως τα βγάζει πέρα, αλλά δε μένουν και πολλά στην άκρη. Ο αριθμός παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε 12 μήνες πριν, αλλά σημειώνει πτώση ύψους 2,5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την έρευνα του Νοεμβρίου του 2017.

Τέλος, κάτω από ένας στους 10 δηλώνει πως είναι άνετα οικονομικά. Συγκεκριμένα, το ποσοστό παραμένει σταθερό στο 6,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξάνεται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με ένα χρόνο πριν (Δεκέμβριος 2016 – 5,5%).