Με κυρώσεις απείλησε ο Πενς την Τουρκία για τον πάστορα Μπράνσον!

Με κυρώσεις απείλησε ο Πενς την Τουρκία για τον πάστορα Μπράνσον!

Η Ουάσιγκτον θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, εάν ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον δεν αφεθεί οριστικά ελεύθερος, διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Προς τον πρόεδρο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Άντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις».

«Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Άντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος» τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, σε μια εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χθες, τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες, θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό «είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα όμως δεν επαρκεί» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Στον Άντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος» επέμεινε ο Μάικ Πενς.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπράνσον, ιερέας σε μικρή εκκλησία της Σμύρνης, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 ως κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Γκιουλέν. Το δικαστήριο, που την περασμένη εβδομάδα είχε αποφασίσει τη συνεχιζόμενη κράτησή του, τεκμηρίωσε τη χθεσινή απόφαση σε λόγους υγείας και στο γεγονός ότι ο Μπράνσον θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της τουρκικής δικαιοσύνης.