Με επιτυχία η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου «Dhanush» από την Ινδία (Φώτο)

Με επιτυχία η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου «Dhanush» από την Ινδία (Φώτο)

Επιτυχής ήταν η σημερινή δοκιμή πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου της Ινδίας, που ονομάζεται «Dhanush» και ο οποίος εκτοξεύθηκε σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από ένα ναυτικό πλοίο από την ακτή Odisha, ανέφεραν αξιωματούχοι της άμυνας. Ο πύραυλος, που αποτελεί ναυτική παραλλαγή του πυραύλου «Prithvi» και αναπτύχθηκε στο εσωτερικό της χώρας, δοκιμάστηκε από το πλοίο που βρίσκεται κοντά στο Paradip στον κόλπο της Βεγγάλης στις 10.52 π.μ., σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο πυραύλος «Dhanush» είναι ικανός να φέρει ωφέλιμο φορτίο 500 κιλών και να χτυπήσει τόσο τους χερσαίους όσο και τους θαλάσσιους στόχους, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι η δοκιμή του διεξήχθη από τη Στρατηγική Δύναμη των Στρατιωτικών Δυνάμεων. ”Η εκτόξευση πυραύλων ήταν μέρος της άσκησης κατάρτισης από την SFC του Ινδικού ναυτικού”, είπε ένας αξιωματούχος.

Περιγράφοντας το λανσάρισμα των δοκιμών ως «μια πλήρη επιτυχία», οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι της αποστολής κατά τη διάρκεια της δοκιμής. ” Η εκτόξευση του πυραύλου και η πτήση του παρακολουθήθηκαν από τηλεμετρία DRDO και εγκαταστάσεις ραντάρ στην ακτή Odisha”, δήλωσαν.