Με διαμαρτυρίες για τη συμφωνία των Πρεσπών η σύνοδος – Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και ένταση

Με διαμαρτυρίες για τη συμφωνία των Πρεσπών η σύνοδος – Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και ένταση

Διαμαρτυρία για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ για το ονοματολογικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό «Ικέα» του ΟΑΣΘ και ξεκίνησαν πορεία με σκοπό να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου γίνεται η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ηγετών των παραπάνω χωρών.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδήλωση σταμάτησε σε μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων εκατό μέτρα πριν τον οδικό κόμβο «Πράσινα Φανάρια». Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα παρέμειναν ως τις επτά το απόγευμα στο σημείο και στη συνέχεια επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους για να κινηθούν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία για την Μακεδονία συνεχίστηκε στον Λευκό Πύργο με νέο κάλεσμα.

Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές στο σημείο, ενώ πριν από λίγο έφτασαν πολίτες με τα οχήματά τους, οι οποίοι διαδήλωναν στον τερματικό σταθμό των αστικών λεωφορείων στο ΙΚΕΑ.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάζουν συνθήματα όπως “Εδώ οι πατριώτες στο Hyatt οι προδότες” και “Ελλάς Ελλάς Μακεδονία”.

Ενώ έκλεισε η Λεωφόρος Νίκης και οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά.

Τέλος επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο τη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη. Άτομα που νωρίτερα διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία επέστρεφαν με τα οχήματά τους προς τον Λευκό Πύργο.

Όταν πέρασαν έξω από την κατάληξη “Σχολείο” στη οδό Βασιλέως Γεωργίου σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.