Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα συλλαλητήρια κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα συλλαλητήρια κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών

Oι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό  τις έντονες αντιδράσεις τους για το «Μακεδονικό», δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Τα συλλαλητήρια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στη προσπάθεια των πολιτών να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών έτσι με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους.

Σήμερα, Κυριακή, έχουν διοργανωθεί συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Ειδικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στις 20:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση θα δώσουν το παρών πολίτες και φορείς της πόλης προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 το απόγευμα, πραγματοποιούνται δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε, σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συγκεντρωθούν στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από τις αντιδράσεις για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 19:30, συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της, Αντώνης Καγκελίδης, έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται την Τετάρτη και στα Τρίκαλα από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα».