Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα το μοντέλο ανάπτυξης της Φ. Γεννηματά

Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα το μοντέλο ανάπτυξης της Φ. Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε τις προτεραιότητες της για την ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Οικονομίας γενικότερα, χωρίς να παραλείψει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως η εικόνα που παρουσιάζει, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Τον συνδυασμό για την επανεκκίνηση της οικονομίας με βάση ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με σύγχρονους όρους και δημιουργία προϋποθέσεων και φιλικού κλίματος για ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών, παρουσίασε από το βήμα του Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Οικονομική Δημοκρατία και ΜμΕ» η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για την εικόνα της Οικονομίας η οποία, όπως είπε, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», η κ. Γεννηματά έθεσε προτεραιότητες για την ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Οικονομίας γενικότερα. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων:

  • Να μειωθούν οι φόροι στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή.
  • Να δοθούν κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του στη χρηματοδότηση της Οικονομίας.
  • Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση και ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχων του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκαταστήσει τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία των ΜμΕ, που έχουν πληγεί βάναυσα από αθέμιτες πρακτικές και λειτουργίες της αγοράς ειδικά την τελευταία περίοδο.
  • Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που αποτελούν τα βασικά εργαλεία για τη στήριξη και χρηματοδότηση των πολιτικών για την ανάπτυξη, πρέπει να περιλαμβάνουν ισχυρά κίνητρα για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών προς τον εκσυγχρονισμό των ΜμΕ.

«Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν στηρίζει την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, γιατί είναι απέναντι στην επιχειρηματικότητα, είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ επέκρινε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που -όπως είπε- «ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται πάρα μόνο για τους λίγους και ισχυρούς και θεωρεί ως φυσικό φαινόμενο τις κοινωνικές ανισότητες».