Μετρό Θεσσαλονίκης: Διπλής κυκλοφορίας τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας μετά από 4,5 χρόνια

Μετρό Θεσσαλονίκης: Διπλής κυκλοφορίας τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας μετά από 4,5 χρόνια

Διπλής κατεύθυνσης θα είναι ξανά, από το μεσημέρι, το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την οδό Εγνατία, ύστερα από 4,5 χρόνια μονοδρόμησης.

Αυτό επισήμανε, σήμερα, σε δηλώσεις του από το συγκεκριμένο σημείο ο πρόεδρος της “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.”, Γιάννης Μυλόπουλος.
Ο κ. Μυλόπουλος προανήγγειλε, επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου από το καλοκαίρι, αλλά και ένα τριήμερο εκδηλώσεων εντός του Μαΐου, υπό τον τίτλο “Άνοιξη στο Μετρό”.

«Έχει ήδη γίνει η οδοσήμανση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και αναμένεται η ρύθμιση των σηματοδοτών. Το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους περίπου 200 μέτρων, είχε μονοδρομηθεί τον Νοέμβριο του 2013 και σήμερα, καθώς έχουν ουσιαστικά στερεωθεί οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον σταθμό Αγ. Σοφίας, ξαναδίνεται σε κυκλοφορία δύο όψεων» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος.

Εξήγησε, δε, ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να τελειώσει το έργο κατασκευής του Μετρό και επισήμανε ότι οι διαδικασίες για την επίτευξη του σημερινού στόχου “έτρεξαν” με γοργό ρυθμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση επί της οδού Εγνατίας, που έγινε δυσχερέστερη λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Βενιζέλου μόνο σε μία λωρίδα.

Ερωτηθείς για την οδό Βενιζέλου, ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι θα κλείσει τελείως στο τμήμα πάνω από την Ερμού και έως την Εγνατία για «έναν έως δύο μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι να κατασκευαστεί η πλάκα οροφής του σταθμού». Βέβαια, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, η διάρκεια αποκλεισμού του συγκεκριμένου τμήματος «θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της αρχαιολογικής έρευνας».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σημείωσε ότι οι καταλήψεις των εργοταξίων σταδιακά περιορίζονται και τόνισε ότι πριν από τη διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τον Σεπτέμβριο, θα έχει απελευθερωθεί το τμήμα στην περιοχή του Συντριβανίου, «εκεί που σήμερα δημιουργείται ένα σαλιγκάρι στην κυκλοφορία».

iefimerida