Μετά από 17 χρόνια επανήλθε η Lufthansa στη Θεσσαλονίκη με πτήση για Φρανκφρούρτη!

Μετά από 17 χρόνια επανήλθε η Lufthansa στη Θεσσαλονίκη με πτήση για Φρανκφρούρτη!

Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια έλειψε η Luftahansa από τη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα το πρωί στις 11,50 που προσγειώθηκε το Airbus A320 της γερμανικής εταιρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώνοντας ξανά τη πόλη με τη Φρανκφούρτη.

Το αεροπλάνο μετέφερε 50 επιβάτες και έφτασε στη Θεσσαλονίκη με μιάμιση ώρα καθυστέρησης λόγω τεχνικού προβλήματος που προκάλεσε την αλλαγή αεροπλάνου.

Όπως αρμόζει στο αεροπορικό εθιμοτυπικό δύο πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν αψίδα νερού μόλις το αεροπλάνο προσέγγιζε τον χώρο στάθμευσης.

 

 

Ακολούθησε μια μικρή τελετή στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου οι υπεύθυνοι της Lufthansa και της Fraport πραγματοποίησαν τελετή αναχώρησης πτήσης LH1289 με προορισμό τη Φρανκφούρτη, που απογειώθηκε τελικά λίγο μετά με 150 επιβάτες.

Η διοίκηση της Fraport Greece, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Lufthansa, το πλήρωμα, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους καλεσμένους, έκοψε την κορδέλα στην πύλη αναχώρησης εγκαινιάζοντας την έναρξη ενός ακόμα σημαντικού δρομολογίου για τη φετινή σεζόν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Πριν την επιβίβαση, περίμεναν τους επιβάτες και τους καλεσμένους παραδοσιακά εδέσματα.

«Προκαλεί μεγάλη συγκίνηση στην ελληνική οικογένεια του ομίλου Lufthansa το γεγονός ότι εγκαινιάζουμε την πτήση, μετά από 17 χρόνια απουσίας, ένα γεγονός που αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη του ομίλου στη δυναμική ανάκαμψη τόσο του αεροδρομίου «Μακεδονία» όσο και της βορείου Ελλάδος γενικότερα», τόνισε ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος.

 

 

«Αποτελεί μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε μέρα με τη μέρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να εξελίσσεται σε έναν διακομιστικό κόμβο όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και συνολικά για τα Νοτιανατολικά Βαλκάνια. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από στενή συνεργασία  με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα με τη Lufthansa. Πλέον, το «Μακεδονία» συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, αυτό της Φραγκφούρτης – το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης –  και από εκεί με όλο τον κόσμο.» σημείωσε ο Alexander Zinell CEO, Fraport Greece

«Η δυναμική του Αεροδρομίου Μακεδονία, σε συνδυασμό με την ομορφιά της Θεσσαλονίκης που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες όλο τον χρόνο, είναι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν τον Όμιλο Lufthansa στην απόφαση της επανέναρξης της σύνδεσης με τη Φρανκφούρτη», σημείωσε ο Peter Pullem, Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων, Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Την Παρασκευή η πτήση θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 11:05 και την Κυριακή στις 14:35. Αντίστοιχα, η πτήση Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 06:50 και την Κυριακή στις 10.15. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320, που είναι εξοπλισμένα με το Lufthansa FlyNet, γεγονός που επιτρέπει στους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Εισιτήρια για τη Business Class και την Economy Class διατίθενται προς κράτηση μέσω των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών πρακτορείων και της ιστοσελίδας της εταιρείας  lufthansa.com. Oι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 99 € με επιστροφή (Economy light ναύλος χωρίς αποσκευή, με μία χειραποσκευή).