Μειώνεται κι άλλο ο αριθμός των αιτούντων για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία

Μειώνεται κι άλλο ο αριθμός των αιτούντων για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία

Αισθητή μείωση παρουσίασε φέτος ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία, ο οποίος μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου ανήλθε σε 19.000 έναντι των 40.000 αιτήσεων που είχαν γίνει δεκτές στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2016 για τη σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τους χορηγηθεί άσυλο στη χώρα έχουν άνθρωποι από τη Συρία, σε ποσοστό 90%, ενώ κατά το ήμισυ μικρότερες είναι οι πιθανότητες χορήγησης ασύλου σε ανθρώπους προερχόμενους από το Αφγανιστάν.

Όπως ανέφερε το μεσημέρι εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή “τρέχουν” συνολικά 35.000 διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων σε πρώτο βαθμό, με πολλές χιλιάδες από αυτές να αφορούν προηγούμενες χρονιές.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανακοινώσει τον χρόνο που απαιτείται για την εξέταση της αίτησης και την έκδοση απόφασης ως προς την αποδοχή ή την απόρριψή της, ωστόσο ο χρόνος αυτός ανερχόταν το 2016 κατά μέσο όρο σε εννέα μήνες.