Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης από την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κοσμά Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», υποστήριξε πως ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων ήταν μειωμένος.

«Η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι σε άσχημη κατάσταση, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξαν διαθέσιμα χρήματα. Οι καταναλωτές κοιτούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν τελευταία τα καταναλωτικά είδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι καταστηματάρχες τις προηγούμενες ημέρες μείωσαν τις τιμές «με τα ποσοστά των εκπτώσεων να φτάνουν το 70% – 75% γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε η διάθεση των επιχειρηματιών να ρευστοποιήσουν τα προϊόντα και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους».

Από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τον κ.Καλογιάννη, οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε προσφορές προϊόντων και αγαθών προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές, ενώ αισιοδοξούν πως η εικόνα θα βελτιωθεί πριν τις ημέρες του Πάσχα, δεδομένου ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει ανοιχτή και την Κυριακή των Βαϊων.

ape-mpe