Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Εκκένωση οικισμών – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Εκκένωση οικισμών – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ρέματα της Άνδρου.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκε πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό.

Λόγω του πυκνού καπνού, ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε την εκκένωση δύο οικισμών.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο facebook ζήτησε από τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων «όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή». «Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα», σημειώνει.

Αργότερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού στον ΣΚΑΪ, ζητήθηκε η εκκένωση και του χωριού Άρνη λόγω αλλαγής της φοράς των ανέμων που στρέφουν το πύρινο μέτωπο προς τον οικισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το βράδυ του Σαββάτου δύο φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στο νησί. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα σταθμευμένο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, επομένως είναι πιθανό να πρόκειται για εμπρησμό. Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρέματα σε δασική έκταση.