Μεγάλη φωτιά καίει τη Σπίνα του δήμου Κανδάνου Σελίνου στα Χανιά

Μεγάλη φωτιά καίει τη Σπίνα του δήμου Κανδάνου Σελίνου στα Χανιά

Μεγάλη φωτιά κατακαίει τη Σπίνα στα Χανιά της Κρήτης. Η φωτιά εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σε χορτολιβαδική έκταση, όμως πολύ σύντομα επεκτάθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τις φλόγες να γλύφουν κυριολεκτικά τις περιφράξεις και τις αυλές σπιτιών, όπως μετέδωσε το zarpanews.gr. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την προστασία των σπιτιών των κατοίκων της Σπίνας ήταν τεράστιες, με τον οικισμό να εκκενώνεται προληπτικά νωρίτερα το μεσημέρι, όταν οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από σχεδόν όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια των Χανίων, ενώ μετά τη 1 το μεσημέρι, στην κατάσβεση συμμετείχαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, με ρίψεις νερού από αέρος. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα στο Δασαρχείο για χάραξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Αιτήματα τα οποία δεν συγκίνησαν κανένα.
Η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει μεγάλη χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της Π.Υ. με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.